Lørdag eftermiddag kan du deltage i ét af nedenstående boosts. Du vælger boostet, når du tilmelder dig.

Der er mulighed for at ændre valg senere - senest 14 dage før Landsmødet - ved henvendelse til Landskontoret.

 

En del af YMCA og YWCA

Vi er i KFUM og KFUK en del af to store globale bevægelser; YMCA og YWCA. Gennem dem strækker vores historie sig mere end 175 år tilbage, og vi har venner i hele verden. Nogle af dem kommer på besøg på landsmødet. Kom og mød dem og få en fælles snak om, hvad det vil sige at være med i et fællesskab på tværs af grænser, hvor vi er meget forskellig, men også har ting til fælles, som giver en fælles identitet.

Værter: Udvalget for globale fællesskaber samt internationale gæster

Essens

Der bliver ved med at komme nye Essens-materialer fra KFUM og KFUK's kristendomsudvalg. Men hvad kan du som frivillig, din forening og KFUK og KFUK nationalt bruge materialerne til? Kom og hør om materialerne, de grundlæggende teologiske tanker bag og hvordan materialerne kan bruges.

Vært: Brian Jørgensen, formand for Kristendomsudvalget

KFUM og KFUK’s teologiske basis

Fremover vil der blive vedtaget et 'teologisk støttedokument', som beskriver hovedelementerne i, hvordan vi i KFUM og KFUK forstår og arbejder med kristendommen. I dette boost vil vi se på dokumentets indhold, og dykke ned i nogle af dokumentets kerneformuleringer. Formen vil være dialog og samtale, så vi kan gøre hinanden klogere.

Vært: Morten Stensig, Kristendomskonsulent i KFUM og KFUK

Kom ud på gaden og mød byens børn

Overalt i Danmark er der børn og unge, der vil have glæde af at møde KFUM og KFUK. Men hvordan gør vi i praksis? På dette boost er der inspiration at hente, når vi serverer en boullionterning af værktøjer og gode eksempler til at lave aktiviteter i din by. 

Værter: Udvalget for uddannelse og udvikling

Drømmer du om et kor i din forening?

Drømmer du om et kor i din forening? Eller vil du bare gerne blive klogere på, hvad vores Fællesklang-kor er og kan? Så kom til dette boost, hvor du bliver introduceret til Fællesklang-konceptet, får et par gode tips med hjem til at komme i gang og vigtigst af alt; mærker hvad korsang kan på egen krop! Vi skal nemlig slutte af med at synge et flerstemmigt kor-hit! 

Vært: Karen Louise Clausen, Efterskolelærer på Tommerup Efterskole og Fællesklang-konsulent i KFUM og KFUK

Ledelse og bestyrelsesarbejde

Spontanitet, idémylder og kreativitet er noget af det, der gør det sjovt at være KFUM og KFUK’er. Men hvordan får vi det med ind i bestyrelsesarbejdet? I dette boost skal vi snakke om, hvordan vi skaber rammerne for, at de gode idéer kan blive til virkelighed. Hvad kan en frivillig bestyrelse lære fra den professionelle verden i forhold til ledelse og motivation, og hvilke redskaber kan vi tage fat i for at udvikle lokalforeningen?

Der vil være oplæg samt tid til gruppearbejde og udveksling af idéer og erfaringer.

Vært: Niels Kjær Nørgaard, formand for KFUM og KFUK i Aulum

Let at invitere nye med

Lettilgængelige og tydelige aktiviteter er afgørende for at nye kan blive en del af KFUM og KFUK. Ved at deltage i aktiviteter kan man skabe de gode relationer. Aktiviteter inviterer - relationer lukker.

Vi har nogle store aktuelle successer, der alle er meget klare og tydelige aktiviteter. Der vil være input fra Børnehøjskolen, Raptus, Familiekor, Højskolesang og Brætspil. Kom og få input og inspiration til nye succesfulde aktiviteter.

Vært: Jørgen Kvist, generalsekretær

Nye familieaktiviteter

Få inspiration til opstart af nye familieaktiviteter, hvor aktiviteten (det vi gør sammen) er i centrum. Vi skal høre om konkrete erfaringer fra Familiesang (højskolesang for småbørnsfamilier), se på andre organisationers familieaktiviteter og få ideer til, hvordan vi med en klar aktivitet gør det nemmere at invitere nye familier med.

Værter: Louise Raabjerg Brændgaard og Henriette Lynderup Kirkeskov, værter ved Familiesang i KFUM-huset på Amager

Palæstina: Global udfordring - lokalt ansvar

Er du klar over, at KFUM og KFUK har samarbejdet med Palæstina i 20 år? På dette boost bliver du klogere på, hvorfor og hvordan vi arbejder i og med Palæstina, og samtidig kan du tage del i samtalen om, hvor vi skal hen med samarbejdet. Derudover møder du i vores boost et stærkt panel af både KFUM og KFUK’ere og andre relevante personer og organisationer med kendskab til konflikten.

Værter: Palæstinanetværket

Søg en pulje på 30 minutter

Mød op i skrivecaféen og kom hjem med en ansøgning, der (måske) giver 50.000 kr. til din KFUM og KFUK-forening. Tag din pc og en god idé med. Så skriver vi i fællesskab ansøgninger til de forskellige puljer, hvor man som forening kan søge penge og med ret stor sandsynlighed få støtte. Du har søgt mindst én pulje, når boostet er færdigt. 

Værter: Peter Sørensen, konsulent på KFUM og KFUK's Efterskolefestival, og Elin Engholm Knudsen, Tante Andante hos KFUM og KFUK i Lemvig

World Council 2022 i Aarhus

Vi skal være værter for Verden, når Verdensbevægelsen YMCA holder World Council i Aarhus i sommeren 2022. Kom med backstage og hør om forberedelserne op til eventet og hvordan man kan være med. Hør mere om samarbejdet med verdensbevægelsen, de fælles planer og hele rammen for eventet før, under og efter. 

Værter: KFUM og KFUK's projektgruppe for World Council 2022